Tilläggsmaterial finns. Här lyssnar du på en intressant intervju med Susanne Wolmesjö – bl.a författare till boken Smarta rörelser – och du kan också anmäla ditt intresse för att vara med på en eventuell kommande workshop i Stockholm. Om du lyssnar på poddavsnittet och läser den här informationen långt efter publiceringen av poddavsnittet, kan det vara bra att veta att möjligheten till workshop kan finnas även senare. Skicka därför din intresseanmälan så snart som möjligt till oss via kontaktformuläret här på Boka och fråga. Intresseanmälan är aldrig bindande, utan hjälper oss bara att förstå hur stort intresset är för att genomföra en workshop på det här temat. Skicka din intresseanmälan redan idag! Intresseanmälningar fungerar också som en väntelista och inbjudningar sker i turordning: ”Först till kvarn” Du blir alltså erbjuden plats på workshopen i den ordning intresseanmälningarna kommer in. Dessutom – om du är medlem i HjärnLyftet – så vet du kanske att alla helårsmedlemmar i HjärnLyftet har förtur. Du lyssnar på avsnittet under fliken Vitalpodden.

Education in motion AB är namnet på Susanne Wolmesjös företag, som arbetar med att utföra och skapa utbildningar inom kognitiv neurovetenskap med stort intresse för s.k sensomotorik. Mer information hittar du också på Susanne Wolmesjös och företagets hemsida : www.educationinmotion.se Besök gärna hemsidan!

Mer om Susanne Wolmesjö: Susanne är filosofie magister i pedagogik. Arbetar som lärare vid SISU/Bosöns Idrottsfolkhögskola och undervisar i pedagogik, ledarskap, anatomi, fysiologi, om barn och ungdomars utveckling och hälsa. Susanne har under några år även undervisat vid Växjö Universitet och har ett stort intresse inom området neuromotorik och dess kopplingar till hälsa och lärande. Susanne arbetar även med uppdrag som föreläsare och utbildare. Den egna fritiden ägnar hon åt bl.a golf. Och Susanne menar att smarta rörelser också kan göra dig till en bättre golfare!

Här nedan har du extramaterial som tillhör det här poddavsnittet om smarta rörelser och som gör att du kan påverka och t.o.m styra din hjärna. Lyssna i podden, avsnitt #6, om hur effektiva dessa rörelser är, t.ex för att bryta ett stresstillstånd.

NYTT! Längst ner hittar du övningen Stjärnan som Susanne nämner och rekommenderar i podden.

  • 4 effektiva övningar som påverkar hjärnan – se bildtexterna för instruktion. Dessa övningar ingick också i HjärnLyftets kurs: Träna Din Hjärna. Fler övningar nämns också i podden och kommer läggas till här inom kort. Titta in igen för att ta del av det senaste.

HjärnLyftet tackar för medverkan i Vitalpodden

Susanne Wolmesjö föreläste på mässan Allt för hälsan 2017, Stockholm. Föredraget presenterades så här ”Rörelser och träning påverkar förmågor som koncentration, minne, kreativitet och är effektivt som stresshantering. Inhämta mer kunskap om hjärnan och kognitiv neurovetenskap under en föreläsning som varvar teori med praktiska tips att använda i vardagen och på jobbet. Upplev snabba effekter på tillstånd, skapa motivation till förändring och mer om långsiktiga resultat.” Nedan ser du bilder och ett videoklipp från övningen ”Plocka äpplen”. Se gärna miniklippet > Susanne Wolmesjö video övning Plocka äpplen

Vi visar också några tidningsklipp nedan (beskuret) Text: Christian Carlsson. Foto: Katarina Löfgren.

Den här övningen ser du också i sammanfattningen: Brain Gym® från boken Smarta rörelser (Korsgång – högst upp).

Övningen Stjärnan

”Stjärnan” rörelseaktivitet för hela kroppen

Grundrörelse för att utveckla nervsystemet, hjärnan och sensomotoriken består i att böja och sträcka kroppen och dess delar. Vi är gjorda för rörelse och behöver hålla kroppen igång. Gör gärna dessa enkla rörelser flera gånger per dag. Övningen kan göras stående, sittande, liggande, på land och i vatten.

Tänk dig att du har formen av en stjärna med kroppen.

  1. Böj, kryp ihop, flexion av hela kroppen och dess delar så mycket du kan.
  2. Sträck ut, extension av hela kroppen. Sträck armar, fingrar, ben, tår, överkroppen och huvudet bakåt.
  1. Böj och sträck olika delar av kroppen var för sig, huvud, överkropp, armar och ben.
  2. Avsluta sedan med hela kroppen igen, kryp ihop och sträck ut.

Susanne Wolmesjö, 2017

Lyssna på nästa avsnitt av Vitalpodden

Tillbaka